YÖK 100/2000 Doktora Bursu Bilgilendirme Toplantıları

“Geleceğin Türkiye’si için Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi” olan YÖK 100/ 2000 Doktora Bursu ile ülkemizdeki doktora eğitimi yeni bir vizyon kazandı. Ülkenin kalkınması için belirlenen 100 sistematik alan içerisinde Üniversitemiz, 4 çağrı döneminde toplam 22 tematik alanda doktora eğitimi olanağı sağladı.

Bilinçli ve stratejik hedefler doğrultusunda nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla oluşturulan 100/2000 Doktora Bursu Usul ve Esasları için 22 alt alan sorumlusu öğretim üyesi ve enstitü müdürlerinin katılımı ile komisyon çalışmaları başlatıldı. Toplantı, Rektörlük Toplantı Salonu’nda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan başkanlığında gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında Üniversitemizde eğitim gören YÖK Doktora Burs programı bursiyer öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dış İlişkiler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, SDÜ’nün bursiyerlere sağladığı imkanlar konu alındı. 100/2000 Burs Koordinatörü Hidayet Yıldız, “Geleceğin Türkiye’si için Güçlü Nesiller Yetiştirme Projesi” olan YÖK 100/ 2000 Doktora Burs Programı ile  ülkenin geleceğinde önemli rol oynayan doktoralı bursiyerlerin yaptığı çalışmaların önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03/01/2019